Novi dan: Šta su superkarteli?

Vijesti 24. apr 202417:06 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Željka Cvijanović podnijela krivičnu prijavu protiv ambasadora BiH pri UN zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Dodik iz Rusije najavljuje blokade od 3. maja. Kakva je sudbina rezolucije? Kakva je sudbina Bosne i Hercegovine u uslovima kada političari ne nalaze načina da prevaziđu entitetske granice i nastupe odgovorno i u interesu naroda za Novi dan govori prof. Nerzuk Ćurak.

Šta su superkarteli, kako su ustrojeni, koje su pojedinačne uloge 23 uhapšene i privedene osobe u policijskoj akciji “Black tie 2”. Kako socijalna infrastruktura u institucijama, političke stranke, policijske strukture doprinose razvoju mafijaškog kriminala? O pranju novca, rutama za trgovinu drogom u BIH i Evropi, za Novi dan govori prof. Armin Kržalić – stručnjak za sigurnost.

Jeste li znali da rak testisa najčešće pogađa muškarce mlađe od 35 godina? April je mjesec globalno posvećen podizanju svijesti o ovom oboljenju. U toku je kampanja “Provjeri svoje loptice”. O simptomima i tehnikama samopregleda jutros govorimo u Novom danu. Tim povodom moji gosti su Sead Sefić – predsjednik Udruženja oboljelih od raka prostate FBIH i Dubravko Vaniček – član UO istoimenog udruženja.

Počela Evropska sedmica imunizacije. Ljekari ukazuju na značaj pravovremene imunizacije i pozivaju roditelje da vakcinišu djecu. Zašto slabi interes za imuniaciju i ko snosi najveću odgovornost za Novi dan jutros govori Dr. Mirza Palo – nacionalni oficir pri Uredu SZO za BIH.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!